Напредва строителството в Кричим по двата обекта, финансирани от МРРБ

Автор: Plovdiv Now 9918
Напредва строителството в Кричим по двата обекта, финансирани от МРРБ
Напредва строителството в Кричим по двата обекта, финансирани с целеви средства за капиталови разходи, осигурени от Министерство на регионалното развитие и благоустройство.
 
Единият е с особено голяма обществена значимост и обект от първостепенно значение - "Изграждане на нов гробищен парк - етап 1", за който общината разработи комплексен проект, при съобразяване с мултиетническото население на града, с обособени отделни гробни полета за различните вероизповедания. Благоустрояването на новия гробищен парк е от важно значение не само в инфраструктурно отношение с оглед липсата на свободни гробни места в старите християнски и мюсюлмански гробищни паркове и невъзможността за тяхното разширение, но и в морален, управленски и екологичен аспект.
 
Вторият обект - "Благоустрояване на прилежащи дворни пространства на ДЦСХ и парк Ливингстън", е също от важно значение, както за благоустрояване на комплекса за социални грижи, така и за устройването на една прекрасна зона за отдих на малки и големи, така и за цялостната визия на централна градска част, която да се превърне в едно приятно място за отдих за жителите на града и неговите гости.
 
"Със задоволство и удовлетвореност като кмет на община Кричим изразявам своята управленска и човешка благодарност за реалната подкрепа от страна на МРРБ и осигурените целеви средства за реализирането на тези два инфраструктурни обекта, което е важна предпоставка за нормалното функциониране и развитие на общината. Целевото подпомагане с капиталови средства е показателно за ангажираността на държавата по отношение развитието на общината, която от своя страна изпълнява държавната политика в различните сфери на обществения живот в съответствие с националното законодателство и поетите ангажименти пред ЕС", заяви кметът Атанас Калчев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина