Кметът на Кричим публикува информация за баловете

Автор: Plovdiv Now 7676
Кметът на Кричим публикува информация за баловете

Кметът на Кричим Атанас Калчев публикува днес обръщение към абитуриентите и внесе някои уточнения относно баловете. Ето какво написа градоначалникът:

Уважаеми зрелостници от випуск 2019/2020 г., като кмет на община Кричим и по повод предстоящото завършване на средното ви образование, бих искал да акцентирам на някои особености произтичащи от извънредната обстановка в страната ни:
Никой не може да прогнозира кои ограничения ще останат, кои ще отпаднат или какви нови ще бъдат наложени от Министерство на здравеопазването, или от Националния оперативен щаб до 26.06.2020г.

Всички сме длъжни да спазваме националното законодателство, както и да полагаме нужните усилия за опазване живота и здравето на близките ни и на нас самите.

Ако има добро стечение на обстоятелства и ситуацията се промени в положителна посока, мога да ви уверя, че от страна на община Кричим ще бъдат положени усилия, та дори и в последния момент, за да се организира общоградско мероприятие по изпращане на зрелостниците на СУ "П. Р. Славейков" и тази година.

Към момента не мога да поема ангажименти и да давам обещания, на който и да е, че ще разреша и ще съдействам за провеждане на масово мероприятие, било то и на открито, ако към дата 26.06. има наложени някакви забрани и/или ограничения от централните власти, камо ли пък община Кричим, да се явява организатор на такова мероприятие, ако няма право на това!

Мога да поема ангажимент към зрелостниците, че към 24.06. или на 25.06.2020г., според възможностите на действащите разпоредби към онзи момент, ще бъде направена преценка какво е разрешено/допустимо по отношение масовите мероприятия, както и какво не е разрешено/допустимо, за да се опитаме да удоволетворим желанията на родителите и на завършващите зрелостници.

Като превантивни действия ви предлагам до тогава да определите ваш представител с функции на организатор, който ще трябва да получи евентуално съответните разрешения, заповеди и др. за провеждането на мероприятието, и който ще гарантира спазването на действащите към онзи момент разпоредби, при евентуални проверки от контролиращите органи на държавната власт и институции.

В предходни години за провежданите мероприятия с такъв характер отговаряше Директора на СУ "П.Р.Славейков". Съобразно динамиката на ситуацията в страната и при желание от страна на Директора за поемането на ангажимент и отговорнист по провеждането на мероприятието по изпращане на зрелостниците, ви уверявам, че от страна на община Кричим ще бъде оказано необходимото съдействие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина