Кметът на Кричим за новото огнище: Дисциплина, дезинфекция и дистанция са еднакво важни за всички

Автор: Plovdiv Now 10782
Кметът на Кричим за новото огнище: Дисциплина, дезинфекция и дистанция са еднакво важни за всички

Кметът на община Кричим Атанас Калчев излезе с официално изявление на фейсбук страницата си по повод новите случаи на коронавирус в града. Той призовава за стриктно спазване на дисциплина, дезинфекция и дистанция, които са от еднакво значение за всички възрастови групи. Кметът уверява, че Общината ще продължи да дезинфекцира интензивно обществените места.

Ето какво написа градоначалникът:

Уважаеми съграждани,
Във връзка с установените от 01.07.2020г. нови 18 случая на заразени с COVID-19 в шивашкото предприятие "Виомода", гр. Кричим, считам за необходимо да ви информирам, че от тях 11 лица са граждани на община Кричим. Останалите 7 лица са от с. Устина, община Перущица и община Стамболийски, но работят в шивашкото предприятие в гр. Кричим.

Ръководството на предприятието е предприело незабавни противоепидемични мерки - затваряне на предприятието, дезинфекция и организирано тестване на служителите и работниците.

Всички лица с положителен тест са карантинирани по надлежния ред от РЗИ - Пловдив, установяват се и всички контактни на тях лица. Към настоящия момент всички заразени са без симптоми.

Апелирам за стриктно спазване на противоепидемичните мерки, както от карантинираните, така и от всички останали жители на нашият град. Особено внимание към мерките трябва да проявяват хората от три основни групи: възрастните хора над 60 години, хората с хронични заболявания и хората с онкологични заболявания.

Спазването на дисциплина, дезинфекция и дистанция е от еднакво значение за всички възрастови групи с цел опазване на собственото си здраве и здравето на близките ни.

Община Кричим ще продължи да прилага интензивно дезинфекция на местата за широко обществено ползване, но личната отговорност на всеки един от нас е от изключително значение, както за превенция, така и за ограничаване разпространението на инфекцията.

Контролът от страна на РЗИ ще бъде засилен на територията на община Кричим, поради което е наложително спазването на определените противоепидемични мерки с цел опазване здравето и живота, но и за неналагане на санкции на нарушителите.
Желая на всички здраве и нека всички бъдем еднакво отговорни и дисциплинирани!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина