Кметът на Кричим: Огромно благодаря на хората, гасили двата пожара край града!

Автор: Plovdiv Now 6295
Кметът на Кричим: Огромно благодаря на хората, гасили двата пожара край града!

Напълно потушени са двата пожара, които избухнаха в района на Кричим.

„В качеството ми на кмет на община Кричим изказвам своята благодарност на служителите от РСПБЗН Стамболийски, на доброволците от ДФ "Кричим" РВ 150-01 към община Кричим, които се бориха с бушуващия пожар в нощта на 27 срещу 28.08.2020 г. В продължение на 8 часа, в силно пресечена местност и под напора на много силен вятър, овладяха пожара и не му позволиха да навлезе и унищожи защитения резерват "Изгорялото гюне".”, заяви кметът на община Кричим Атанас Калчев.

„На същите тези хора още веднъж огромно благодаря, както и на всички служители на ДЛС "Тракия", РДГ- гр. Пловдив, екипите от служители на държавните горски и ловни стопанства от съседните общините Пещера и Брацигово област Пазарджик, на всички млади хора от гр. Кричим, които изоставиха своите лични дела, професионални и служебни ангажименти и се включиха в овладяването и цялостното потушаване на втория по- голям пожар, който възникна на територията на община Кричим и засегна площ около 100 декара в ранния следобeд на 28 август”, каза още кметът на Кричим.

Цяла нощ останаха дежурни екипи на пожарната и горското стопанство край огнището на пожара. Пламъците, които бяха обхванали короните на дървета, унищожиха над 100 декара борова гора, в това число храсти и горски фонд.

Над 50 души участваха в гасенето. Сред тях бяха пожарникари, Служители на Регионална дирекция по горите-Пловдив, Държавно ловно стопанство - Тракия.

В гасенето се включи и доброволно формирование към Община Кричим с общинска пожарна.

„В рамките на 24 часа всички те, без претенция за извършен героизъм, стоически удържаха и двата фронта на бушуващата огнена стихия и предотвратиха нанасянето на сериозни поражения на природа, хора и имущество. И никой от тях не очаква каквото и да било, защото всеки от тях е изпълнил своя морален и човешки дълг... Затова им благодаря, защото благодарността не трябва да бъде премълчавана”, коментира още кметът на Кричим Атанас Калчев.

По думите му, с поведението си в тези две критични ситуации, тези мъже още веднъж дадоха пример, че когато сме отговорни и сме заедно, с всичко можем да се справим.

Той пожела на екипите здраве, лично и семейно щастие, благополучие, много поводи за удовлетворения и безаварийна работа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина