Кметът на Кричим: Общината е събирателно понятие и работи в името и в интерес на гражданите

Автор: Plovdiv Now 11742
Кметът на Кричим: Общината е събирателно понятие и работи в името и в интерес на гражданите
Кметът на Кричим Атанас Калчев поздрави своите съграждани, общински съветници и служители за днешния 12 октомври, на който честваме Деня на българската община.
 
Ето какво гласи приветствието на градоначалника:
 
УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,
УВАЖАЕМИ СЛУЖИТЕЛИ НА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ,
 
Поздравявам ви с Деня на българската община – 12 октомври. Общината е събирателно понятие за администрация, за местна власт, за институция, която работи в името и в интерес на гражданите.
 
Идеята за силно местно самоуправление е заложена още в Търновската конституция от 1879 г.
 
Днес е трудно да си представим една община без активните граждани – дейни участници в местното самоуправление чрез всички лостове на демократичния процес. Самата идея за общност ни подсказва, че заедно можем да постигнем много повече, отколкото ако сме разделени и противопоставени. Това ни задължава да работим още по-усърдно и всеотдайно за целите на местната власт, да бъдем последователни и обединени в идеите си, за да развиваме общината като желано място за инвестиции и живот!
 
Уважаеми служители и специалисти в общинска администрация, пожелавам ви здраве, благополучие много сили, вдъхновение и много успехи във вашата нелека, но много отговорна работа.
 
Честит ден на българската община!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина