Кметът на Кричим към съгражданите си: Днес е трудно да си представим една община без активните граждани

Автор: Plovdiv Now 1146
Кметът на Кричим към съгражданите си: Днес е трудно да си представим една община без активните граждани

Кметът на Кричим поздрави съгражданите си по повод днешния 12 октомври, обявен за Ден на българската община.

Ето какво написа градоначалникът:

Поздравявам ви с Деня на българската община – 12 октомври. Общината е събирателно понятие за администрация, за местна власт, за институция, която работи в името и в интерес на гражданите.

Идеята за силно местно самоуправление е заложена още в Търновската конституция от 1879 г. От тогава до днес нашите общини придобиват все по-голяма самостоятелност, но и повече отговорности. От 1998 г., когато делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините взимат решение 12 октомври да е празник на българската община, денят придобива още по-изразена воля и сила да обединява нашите общи усилия и енергия за постигане на благородните ни цели.

Днес е трудно да си представим една община без активните граждани – дейни участници в местното самоуправление чрез всички лостове на демократичния процес. Самата идея за общност ни подсказва, че заедно можем да постигнем много повече, отколкото ако сме разделени и противопоставени. Това ни задължава да работим още по-усърдно и всеотдайно за целите на местната власт, да бъдем последователни и обединени в идеите си, за да развиваме общината като желано място за инвестиции и живот!

Уважаеми служители и специалисти в общинска администрация, пожелавам ви здраве, благополучие много сили, вдъхновение и много успехи във вашата нелека, но много отговорна работа. 

Честит ден на българската община!

Атанас Калчев - кмет на Община Кричим

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина