Кметът на Кричим с изявление за масовите мероприятия в града и къде са разрешени те

Автор: Plovdiv Now 73473
Кметът на Кричим с изявление за масовите мероприятия в града и къде са разрешени те
Кметът на Кричим Атанас Калчев излезе с изявление към съгражданите си относно провеждането на масови мероприятия на обществени места в града. Поводът е затварянето вчера на една от улиците заради увеселително събитие, за което не е издавано разрешение което е причинило неудобства на живеещите в района.
 
Ето какво съобщава кметът Атанас Калчев:
 
Уважаеми съграждани,
 
за да се прекратят започналите спекулации по отношение на
издаването на разрешение за провеждане на мероприятия на открито от общинската администрация искам да направя следното разяснение:
 
В рамките на урбанизираната територия на град Кричим, с изключение единствено и само в обхвата на квартал "Крайречен", не се издават и няма да се издават разрешения за провеждане на масови мероприятия от какъвто и да е характер, на юридически и/или физически лица, без значение от етническата и/или малцинствена група, към която се самоопределят някои наши съграждани, че принадлежат.
 
Всички действия, с които се възпрепятства свободното придвижване на граждани и МПС- та по улиците, булевардите и вътрешнокварталните улички на град Кричим, с които се нарушава обществения ред, както и спокойствието на живущите, представляват нарушения на разпоредбите на Закона за движение по пътищата, действащата Наредба 1 на община Кричим и Закона за защита от шума в околната среда, в сила от 01.01.2006 г. и с последните му изменения допълнени в Държавен вестник бр.52 от 02.07.2019 г. и бр. 60 от 30.07.2019 г.
 
Призовавам всички граждани, които преценяват, че са нарушени в цялост или частично правата им по отношение спазването на обществения ред на територията на град Кричим, да сигнализират компетентните органи по установения и регламентиран в законите ред.
 
В конкретния случай от вечерта на 27.07.2021 г., нерегламентираното и неправомерно затваряне на част от улица "Пловдив" и провеждането на увеселително мероприятие, с което е нарушено спокойствието на гражданите и най-вече живущите на тази и съседните й улици, категорично заявявам, че общинската администрация НЕ Е ИЗДАВАЛА разрешение за провеждането на какъвто и да е било вид мероприятие на открито върху пътното платно и тротоарните площи на ул. "Пловдив"!
 
Нарушителите са установени и ще бъдат санкционирани по съответния ред определен в Наредба 1 на община Кричим!
 
Снимка: фейсбук група КРИЧИМ
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина