Кметът на Кричим: Благодаря на министър Аврамова и Министерски съвет за държавническото решение

Автор: Plovdiv Now 12406
Кметът на Кричим: Благодаря на министър Аврамова и Министерски съвет за държавническото решение

Кметът на Кричим Атанас Калчев публикува официално благодарствено изявление по повод вчерашното решение на Правителството да предостави важен имот за управление от общината.

„Като кмет на община Кричим изказвам своята благодарност към министър Петя Аврамова и всички членове на Министерски съвет за взетото държавническо решение, с което не само се предоставя имота, но и се създават предпоставки за реализиране на проектната инициатива на общината, което ще бъде от съществено значение не само за Кричим, но и за целия регион!", се казва в изявлението.

Примомняме, че с решение на Министерски съвет от редовното заседание на 16 януари 2020 година, по предложение на министъра на регионалното развитие и благоустройството, на община Кричим се прехвърля собствеността върху имот – частна държавна собственост, за изпълнението на проект „По следите на древността – една история за история, култура и вяра".

Имотът представлява терен с площ 30 916 кв.м и досега е бил в управление на областния управител на Пловдив.

„Общината ще го ползва за модернизация на съществуващата и изграждане на нова инфраструктура, с което ще се осигури достъп до туристическите обекти и природни забележителности", обяснява Атанас Калчев.

Проектът предвижда изграждането на изгледни площадки, изработване и поставяне на указателни и информационни табели за екопътеки и туристически маршрути, маркировки, беседки, пейки и кошчета за отпадъци. Създадената инфраструктура и придобитите активи ще се ползват безплатно от всички граждани и гости на община Кричим.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина