Каракачанката, която бедстваше край Въча, е спасена

Автор: Plovdiv Now 8932
Каракачанката, която бедстваше край Въча, е спасена

Каракачанката, която бе намерена на метри от надигащите се води на река Въча, вече е в безопасност! Мъж ѝ е помогнал да премине на отсрещния бряг на реката. Това е Дилян Петров, който е приютил кучето в колата си и го е нахранил. Животното все още е стресирано от случилото се, но изглежда социално и дружелюбно към хората. 

Припомняме, че четириногата красавица бе открита от пловдивчанка вчера. Кучето бе оставено в истински капан на брега на река Въча, с намотана връв около шията, срещу Кричимските минерални извори. 

"Откъснато е от света в малък полуостров целия в бодливи къпини, от едната страна високи скали от другата пълноводната Въча. В момента може би изпускат вода от язовира. Предполагам че "стопаните" му са се опитали да се отърват от него в буйните води на реката, но нещо се е объркало и кучето е успяло да се спаси, но на грешната страна на реката", сподели жената. 

Не след дълго Дилян се свърза с репортера, разпространил статията, за да попита къде точно се намира животинката. Тази сутрин той е отишъл да я потърси. 

Историята обаче все още чака своя щастлив край. Кучето спешно се нуждае от нов дом и любящи стопани. 

"Имам друго куче, което не е особено социално. Няма как да я прибера вкъщи", спомня си Дилян. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина