Голямо свлачище напълно блокира участък от пътя Кричим-Девин

Автор: Plovdiv Now 46137
Голямо свлачище напълно блокира участък от пътя Кричим-Девин

Голямо свлачище напълно блокира участък от пътя Кричим-Девин тази сутрин. Екипи разчистват трасето, а движението се извършва по обходен маршрут. Инцидентът се е разминал без жертви.

Припомняме, че пътят беше изцяло ремонтиран за сумата от 52 милиона лева. Движението бе пуснато преди седмици, като освен асфалт бяха изградени нови укрепителни стени и поставени мрежи, които да пазят пътя именно от свлачища. Всичко това, обаче се оказва напълно непотребно, тъй като при първия дъжд резултатът е на лице и пътят отново е посипан с камъни,

„Вчера имаше паднали камъни на три места, само в участъка между Кричим и Михалково. Това може да струва живота на някой от преминаващите. Тогава ли ще се вземат мерки? Когато има нещастен случай, вече ще е късно“, възмущава се шофьор, който ежедневно минава през трасето и е свидетел на ежедневните свлачища.

Според хората е наложително да бъдат взети мерки веднага и да се направят по-устойчиви укрепления.

„След ремонта много шофьори избират да минат оттук, защото условията са по-добри. Трафикът е интензивен. Опасността, обаче е на лице. Трябва да се направи нещо спешно“, коментира шофьор.

Ето и видео от състоянието на трасето през вчерашния ден:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина