Фалстарт на делото срещу Борислав, причинил смъртта на зам.-кмета на Кричим и семейството й

Автор: Plovdiv Now 12056
Фалстарт на делото срещу Борислав, причинил смъртта на зам.-кмета на Кричим и семейството й

Разпоредителното заседание по делото срещу Борислав Писачев, който причини тежката катастрофа край Пловдив, в която загинаха зам.кметът на Кричим - Нурджан Ристемова и семейството й, бе отложено.

Причината – обвиняемият не е получил обвинителния акт и разпореждането за насроченото заседание в законоустановения срок.

Роднините на загиналото семейство пристигнаха в съдебната зала, като всичките шестима души от Кричим бяха конституирани като частни обвинители. Те обаче не са предявили паричен иск за причинените неимуществени вреди.

В залата бе обвиняемият Борислав. Той остана безмълвен през цялото време. Мъжът е със сериозна травма на крака, причинена от катастрофата. Близо 6 месеца той е прекарал в болнично заведение заради инфекция, тъй като крайникът му бил раздробен. Поради тази причина спрямо него не е взета постоянна мярка задържане под стража. И към този момент Писачев е под лекарско наблюдение, тъй като инфекцията е достигнала до костта на крака и има опасност за цялостното му здравословно състояние.

Рестарт на разпоредителното заседание ще бъде даден в края на месец май.

Припомняме, че жестокият инцидент стана на Бъдни вечер 2017 година. В него загинаха зам.кметът на Кричим - Нурджан Ристемова и двете й деца - на 6 и на 15 години. Две седмици по-късно в пловдивска болница издъхна и съпругът й – Ерол.

Тогава шофираното от Ерол семейно БМВ се блъсна челно в бус, натоварен с дърва. Запис от камера показа, че бусът има вина за мелето. На лентата се виждало как товарното возило навлиза в платното, където се е движело БМВ-то. Ерол направил маневра наляво, тъй като вдясно била оградата на оризарната. В това време камионът се върнал в своята лента и последвал челният удар.

Във фаталния ден Нурджан Ристемова, двете й деца и съпругът й се връщали от покупки от Пловдив. Фаталният инцидент стана на разклона до с. Йоаким Груево.

Коледните празненства в Кричим бяха отменени, а в града бе обявен ден на траур.

По време на разследването е установено, че по време на тежкия инцидент, Борислав Писачев е седнал зад волана под влиянието на кокаин и амфетамин.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина