Днес е празникът на Кричим, кметът с обръщение към гражданите

Автор: Plovdiv Now 11913
Днес е празникът на Кричим, кметът с обръщение към гражданите
Днес, 27 август, е празникът на Кричим. По този повод кметът Атанас Калчев направи обръщение към съгражданите си, ето какво се казва в него:
 
Уважаеми съграждани!
 
Днес, отбелязваме 52-години от обявяването на Кричим за град.
 
През всичките тези години от живота на нашия град са вплетени много човешки съдби, мечти и стремежи, успехи и неуспехи, въжделенията и разочарованията на всички, чиито живот е бил свързан с Кричим.
 
Дълъг е списъкът с имената на хората - будни и амбициозни кричимци, оставили светла диря в историята на селището и града ни с благородните си дела в миналото и работили за неговия просперитет.
 
Всички ние - днешните кричимци, заедно имаме отговорност и дълг да продължим достойно делата им, да ги надграждаме, за да оставим достойно наследство на идните поколения, защото Кричим го е имало, има го и ще го има.
 
Кричим винаги се е гордял, гордее се и днес, че в него живеят в мир, трудолюбие и разбирателство хора с различна етническа и културна принадлежност, споделят радости и скърби, и в делник, и в празник, обединени от своята любов към родния край или избрали Кричим за свое любимо място за живеене.
 
В днешния ден, искам да ви пожелая да бъдете здрави, личния и професионалният ви живот да са изпълнени с човешко удоволетворение, с топлина в семейството, със спокойствие и увереност на работните ви места. Нека децата ни живеят тук свободно, мирно, безгрижно и щастливо, нека заедно да се борим за успеха и развитието на нашия град. Заедно можем да постигнем всичко това. Заедно можем да превърнем мечтите и надеждите за нашият град в реалност.
 
Настоящата 2021 г., както и предишната 2020 г. са белязани със знака на пандемията COVID-19, което наложи спазването на редица ограничения и в делник, и в празник. И въпреки това, да си пожелаем здраве и просперитет!
 
Поклон пред паметта на мъртвите, хвала на вас - живите, за всичко, което сте направили и правите, за да го има нашият прекрасен град днес.
 
На многая лета!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина