Честит празник на Кричим! Кметът с официално приветствие към съгражданите си

Автор: Plovdiv Now 3210
Честит празник на Кричим! Кметът с официално приветствие към съгражданите си

На днешния 27 август Кричим празнува. Навършват се 51 години от обявяването му за град. Припомняме, че миналата година имаше грандиозни тържества, които в момента за невъзможни заради риска от разпространението на коронавируса. Но през 2019 в продължение на 4 дни - от 24 до 27 август, Кричим празнуваше своя половин вековен юбилей. 

За празника днес кметът Атанас Калчев отправи официално приветствие към съгражданите си. Ето какво написа градоначалникът.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Днес, отбелязваме 51-години от обявяването на Кричим за град.

Кричим е древно селище с хилядолетна история. През всичките тези векове и години от живота на нашия град, са вплетени много човешки съдби, мечти и стремежи, успехи и неуспехи, въжделенията и разочарованията на всички, чиито живот е бил свързан с Кричим.

Дълъг е списъкът с имената на хората - будни и амбициозни кричимци, оставили светла диря в историята на селището и града ни с благородните си дела в миналото и работили за неговия просперитет. Поклон пред паметта на мъртвите, хвала на вас - живите, за всичко, което сте направили и правите, за да го има нашият прекрасен град днес.

А всички ние - днешните кричимци, заедно имаме отговорността да бъдем на тяхното ниво - на смелите и достойните наши предци, отстоявали и съградили нашия град с любов, труд и постоянство, наш дълг е да продължим достойно делата им, да ги надграждаме, за да оставим достойно наследство на идните поколения, защото Кричим го е имало, има го и ще го има.

Кричим винаги се е гордял, гордее се и днес, че в него живеят в мир, трудолюбие и разбирателство хора с различна етническа и културна принадлежност, споделят радости и скърби, и в делник, и в празник, обединени от своята любов към родния край или избрали Кричим за свое любимо място за живеене.

В днешния ден, искам да ви пожелая да бъдете здрави, личния и професионалният ви живот да са изпълнени с човешко удоволетворение, с топлина в семейството, със спокойствие и увереност на работните ви места. Нека децата ни живеят тук свободно, мирно, безгрижно и щастливо, нека заедно да се борим за успеха и развитието на нашия град. Заедно можем да постигнем всичко това. Заедно можем да превърнем мечтите и надеждите за нашият град в реалност.

Настоящата 2020 година е белязана със знака на пандемията COVID-19, което наложи спазването на редица ограничения и в делник, и в празник. И въпреки това, ние можем да бъдем заедно! Нека тази вечер точно в 21.30 часа, макар и от дистанция, всички заедно да се насладим на празничната заря посветена на празника на нашият град! И да си пожелаем здраве и просперитет!

На многая лета!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина