10 години затвор за Борислав, причинил смъртта на зам.-кмета на Кричим и семейството й

Автор: Ива Модова 1250
10 години затвор за Борислав, причинил смъртта на зам.-кмета на Кричим и семейството й

10 години лишаване от свобода и 13 години без книжка – това реши Окръжен съд – Пловдив спрямо Борислав Писачев, който причини тежката катастрофа край Пловдив, в която загинаха зам.-кметът на Кричим - Нурджан Ристемова и семейството й.

33-годишният мъж бе признат за виновен по така повдигнатите му обвинения. Наказанието е редуцирано с 1/3, тъй като още в разпоредителното заседание той призна всички факти и обстоятелства по случая. Писачев ще трябва да заплати всички разходи по делото.

По време на заседанието днес прокуратурата поиска 14 години затвор спрямо него. За максимална присъда пледираха частните обвинители, представляващи почерненото семейство. Те посочиха, че подсъдимият има 15 акта с наказателни постановления, 13 фиша, както и административна мярка отнемане на свидетелството за правоуправление. Книжката му е била отнета след ПТП, настъпило 20 дена преди катастрофата с фатален край.

В залата стана ясно още, че преди да си премахне профила във Фейсбук, мъжът е публикувал клипчета с екстремно шофиране, като зад волана е бил самият той. Оказва се още, че 20 дни преди трагедията, Писачев е предизвикал тежка катастрофа, ала този път се разминало само с материални щети.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина