Зрелищно надбягване с двуколки се проведе във Войнягово СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 14360
Зрелищно надбягване с двуколки се проведе във Войнягово СНИМКИ

Надбягване с двуколки се проведе вчера край карловското село Войнягово. Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и заместникът му Антон Минев откриха събитието, на което се стекоха хиляди хора от региона. Гонките с двуколки бяха организирани от Българската асоциация за рисисти коне, община Карлово, кметство Войнягово и фирма „Итали“. С надпреварата бе даден старт на състезателен сезон 2019.

Състезанието премина в няколко кръга, от всеки един бяха излъчени победители. Кметът Кабаиванов връчи купата на община Карлово. Бяха връчени общо Приз „Откриване“ за 3-годишни коне / дистанция 1900 метра, „Приз Карлово“ за 4 + годишни коне родени в България / дистанция 1900 места, „Приз Итали“ за 4-годишни и по-възрастни коне / дистанция 2100 метра и  „Купа Войнягово“ за коне от порода Френски рисак (ТF) / дистанция 2100 метра.

Домакинства най-новата писта, изградена през миналата година в село Войнягово, община Карлово. С дължина на трасето от 1150 метра, комплексът, към който в момента се изграждат трибуни, обещава да се превърне в най-модерното съоръжение за надбягване с двуколки, а в близко бъдеще ще разполага с конюшня и допълнителни постройки.

Идеята е в бъдеще в доизграждането на спортното съоръжение да се включи и община Карлово. За първи път в историята на хиподрумната дисциплина у нас, зрителите наблюдаваха старт на Рисаците по специално изграден „стартов ръкав“, който дава възможност на конете да стартират в права посока.

За така атрактивните завои по пистата, майсторите на терена са изградили виражи, които са обезопасени, така че да осигурят не само безопасност, но и възможност за по-добра изява на конете при висока скорост. 

След приключване на гарите, хиподрумното трасе във Войнягово ще посрещне квалификации за млади 2 и 3-годишни неучаствали до момента в състезания коне, които трябва да покрият нормативите за следващите надпревари от сезона.

снимки:ezdapress.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина