Жителите на Розино готвят протест, искат скандалните фамилии да бъдат изселени

Автор: Plovdiv Now 5717
Жителите на Розино готвят протест, искат скандалните фамилии да бъдат изселени

„Постоянно получаваме заплахи. Организирахме и подписка. Искаме тези фамилии да бъдат изселени. Страхуваме се. Децата ни не могат да ходят спокойно на училище”, споделят жители на Розино, които излязоха на протест, за да настояват за повече ред и сигурност в ромската махала. Те настояват за полицейски участък.

Припомняме, че сблъсък между две ромски фамилии в карловското село Розино доведе до масов бой. 35 души бяха арестувани. В махалата е имало стрелба, хвърляни са камъни и е имало заплахи с хладни оръжия, твърдят очевидци. 

При боя в събота има шестима ранени. Заради бързата реакция на полицията при мелето в неделя няма пострадали. В част от домовете е потрошена покъщнината. През нощта полицейското присъствие ще бъде засилено, за да се гарантира сигурността и спокойствието на гражданите.

„Няма закон по който да бъде извършен подобен вид изселване. Могат да се вземат други мерки. Ще се построи полицейска приемна. Заделени са средства от Общинския съвет", заяви зам. кметът на Община Карлово Антон Милев пред Нова Тв.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина