Жителите на Кърнаре излязоха на протест, гневни след погром от роми ВИДЕО

Автор: Илиян Велков 2921
Жителите на Кърнаре излязоха на протест, гневни след погром от роми ВИДЕО

На мирен протест излязоха жителите на карловското село Кърнаре. До недоволството им се стигна, след като в събота срещу неделя заведение в центъра на селото е било нападнато от роми, които искали да се присъединят на частно парти.

Инцидентът станал по време на бал на дъщерята на собственика на ресторанта. След случилото се в ареста са задържани двама души, а селото се охранява от жандармерия.

Половин час преди полунощ прозорците на обекта са били изпочупени с брадви, а един от присъстващите е бил нападнат с нож.

"Нападнаха баща ми, той е с рана на ръката. Жена ми е бременна в четвъртия месец и беше в заведението в същия момент. Бяха се скрили с другите жени в ъгъла. Заради един стрес можеха да станат толкова поражения”, разказа синът на пострадалия – Николай Божков.

Жителите на Кърнаре направиха мирно шествие до ромската махала и поискаха незаконните постройки в селото да бъдат съборени.

Как премина протестът и какви са другите искания на хората – вижте във видеото:

 

"Те са длъжни да спазват законите на държавата както ние българите ги спазваме, никой не е казал да не живеят, но да живеят и да спазват законите.Има закони в тази държава да се спазват от всички", разказа Христина Рашкова, която беше една от протестиращите. 

"Ако са незаконни тези къщи, да се търси начин държавата да ги бутне", казва Ивана Харалампиева.

Жителката на Кърнаре Керекица Ненова разказа, че преди няколко дни е оставила прозореца на къщата си отворен и отишла за хляб. Когато се върнала, имал хвърлено одеало до прозореца, а стъклото било счупено.

„Влизат и в магазините, а магазинерките са се видели в чудо", споделя още възрастната жена, която се грижи и за своята внучка. 

Преди седмица заради забележка за силна музика, ром нападнаха семейство от Куклен. В ареста все още се намират петима от нападателите.

 

Подобни новини

Hitler

До кога ще търпим тази циганска тирания?С какво го заслужаваме ??Защото сме толерантни с тях ли или може би ни имат за втора ръка хора.Драги УПРАВНИЦИ вземете навремени мерки защото търпението ни се изчерпва с всеки изминал ден и тези гета като в Кърнаре ще бъдат пометени точно за около 20 минути с 5-6 буса хора!Много е лесно повярвайте ми,не ни принуждавайте!!!!!!

22:46, 05.05.2019

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина