Жител на Карлово продава лаптопа си, за да има портрет на Левски във всеки дом

Автор: Plovdiv Now 4180
Жител на Карлово продава лаптопа си, за да има портрет на Левски във всеки дом

Карловец сподели доста нестандартна идея в една от групите във Facebook. Мартин Киров смята да продаде личния си лаптоп и към парите, които ще вземе от него, да прибави още - толкова, колкото ще са необходими, за да се създадат 50 портрета на Апостола. Които след това да подари в деня на гибелта на Левски.

Идеята му предизвика адмирациите на доста хора, дори вече има запитвания за лаптопа. Ето какво предлага карловецът, за когото "след около месец, че и по-малко, се навършват 150 години от загубата на един от най-смелите, достойни, интелигентни, будни и непреклонни хора, живяли по тези земи - Васил Иванов Кунчев":

В знак на почит към него искам да направя нещо от себе си за него! Идеята ми е следната: Имам лаптоп, който от доста време насам стои неизползван. Да, не е нов, не е модерен с големи параметри, не става за геймърски, но мисля, че ако все още някой използва такива устройства, би му вършил работа. Искам да го продам и парите, спечелени от него, плюс остатъка, който ще е нужен, ще добавя от мен и ще използвам за създаването на поне 50 портрета (копирани и сложени в рамка А4 формат) с образа на Васил Левски.

Които ще бъдат подарени напълно безвъзмездно на български семейства на самия ден на възпоменанието на паметника на Апостола, пише glasnews.bg.

Смятам, че е редно във всеки български дом освен икона, да има и портрет на Васил Левски! Затова ще се радвам, ако чрез идеята си успея да допринеса поне малко за това! Ще кача снимки на лаптопа, цената е 150 лв. Без пазарлъци и схемаджии! Така или иначе, парите не са за мен, а за някой от вас!

Портретите няма да ги раздавам като топли кебапчета в изборен ден. За да ви дам портрет, няма да са нужни творчески таланти, а само няколко думи от сърце! Какво е за Вас Васил Левски?

И да не успея да го продам чрез социалните мрежи, ще намеря друг начин. Ако няма желаещи да получат портрет с образа на Левски на самия ден, ще ги раздам по моя преценка в някое училище! Така или иначе ще постигна целта си.
От вас зависи дали искате да сте част от нея!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина