Затвориха отделението по физиотерапия в Карлово, рехабилитатори чакат проби за коронавирус

Автор: Plovdiv Now 21583
Затвориха отделението по физиотерапия в Карлово, рехабилитатори чакат проби за коронавирус

Резултатите от 4 проби за коронавирус на рехабилитатори от отделението по физиотерапия на болницата в Карлово се чакат утре. Те са били контактни с болен от коронавирус и отделението е затворено, съобщи за ПБ Новинар по информация от управителя на здравното заведение д-р Христо Пелев.

По повод плъзналите в града слухове, че самият той е заразен с корона, Пелев заяви, че си е направил два писиар теста, като и двата са отрицателни. За всеки случай се е самоизолирал и работи от дома си само на видео конферентна връзка. В четвъртък за по-сигурно ще си направи и трети писиар тест. Медикът каза, че се чувства добре и е напълно здрав.

Две лекарки от детското отделение и две сестри там вече са излекувани от коронавирус. Утре се чака резултатът на трети педиатър, който вече е добре и се смята, че също е излекуван. Така детското отделение отново ще започне да функционира.

Към момента в ковид отделението на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ има настанени 12 пациенти, те са в средно тежко и в тежко състояние. Д-р Пелев е взел решение да бъдат събрани в едно вътрешно и неврологично отделение, да се помещават на един етаж, за да може според разпоредбите от вчера на Областния кризисен щаб леглата за ковид отделението да се увеличат от 21 на 41.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина