Затвор за млад мъж, подкарал в Калофер чужда кола, после я продал

Автор: Plovdiv Now 6758
Затвор за млад мъж, подкарал в Калофер чужда кола, после я продал

Осъдиха 35-годишен мъж за това, че на 7.08.2019 г., при условията на опасен рецидив, е отнел в Калофер чужди движими вещи - лек автомобил „Фолксваген Голф 2“ на стойност 800 лв., резервна гума, чукове, клещи, уред за оформяне на копита, клинци за подковаване на копита, алпинистки въжета, пожарогасител  и други вещи, всички на обща стойност 1 161 лева.

Собственик на откраднатото имущество е 32-годишен мъж. 

Районен съд – Карлово е наложил на нарушителя наказание от 3 години и 4 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, като делото се е разгледало по съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият е признал вината си и всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

Потърпевшият бил оставил отключен автомобила си пред къщата си в Калофер. През нощта на 7 август 2019 г., подсъдимият пътувал със собствената си кола към близко село, но тя се повредила. Той оставил автомобила си на пътя и тръгнал да се прибира пеша, но когато минавал покрай въпросната къща, видял паркирания „Фолксваген Голф 2“.  Проверил и разбрал, че колата е отворена. Намерил ключовете в купето, качил се и потеглил към близко село, където живеел. Там свалил регистрационните номера, както и вещите в нея, и няколко дни превозвал с колата дърва от гората.

Автомобилът се развалил и крадецът се свързал с негов познат и му го продал за 200 лева. Обяснил, че бил взел колата на бартер от предишния собственик. По-късно нарушителят е бил установен и задържан от полицейски служители. Той е осъждан многократно.

Присъдата на Районен съд – Карлово може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Пловдив. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина