Засилено полицейско присъствие в карловски села, ограничава се движението на каруците

Автор: Plovdiv Now 7841
Засилено полицейско присъствие в карловски села, ограничава се движението на каруците

Община Карлово предприема сериозни административни мерки, за да бъдат осигурени спокойствието и безопасността на жителите. За да се обезпечи общественият ред и да се ограничат престъпността и противообществените прояви н началото на настоящата работна седмица е издадена кметска заповед.

Тя налага пътните превозни средства с животинска тяга да се допускат за движение при стриктно спазване на изискванията на Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Карлово.

От 01 май до 30 септември се забранява движението на каруци от 20,00 часа вечерта до 07,00 часа на следващия ден, а от 01 октомври до 30 април ограничението е от 17,00 часа в единия ден също до 07,00 часа на следващия ден.

Заповедта изисква и засилване на полицейското присъствие, проверките и патрулирането на длъжностни лица на територията на карловските села Розино, Христо даново, Кърнаре, Слатина, Столетово и Певците с цел да се осигури общественият ред и да се създаде превенция срещу противообществените прояви и престъпленията от общ характер.

Заповедта е връчена на началника на РУ - Карлово за сведение и изпълнение, а контролът ще извършва Антон Минев - заместник-кмет в Община Карлово.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина