Заради ухапаната от куче жена в Карлово - общината сезира полиция и прокуратура

Автор: Plovdiv Now 7765
Заради ухапаната от куче жена в Карлово - общината сезира полиция и прокуратура

"Случилото се е изключително сериозно. Недопустимо е пред училище да има такава опасност. За това предприехме незабавни мерки. Две от кучетата вече са заловени, дезинфекцирани и кастрирани. Останалите четири, които също пребивават там ще бъдат хванати, обезпаразитени и кастрирани", каза за KarlovoPress.com зам.-кметът на община Карлово Стойо Карагенски.

Припомняме, че преди дни бездомно куче пред ОУ "Кирил и Методий" ухапа по крака жена, докато прибирала от работа към дома си.

В конкретния случай общината е потърсила съдействие от полицията и прокуратурата.
 
"Получихме информация, че някой храни кучетата пред училището. Това е нерегламентирано и смятам, че е недопустимо да се случва пред учебно заведение ", подчерта още Карагенски.
 
Той посочи, че средствата, които се залагат в бюджета са около 25 000 лева, което крайно недостатъчно, за да може общината да се справи изцяло с бездомните кучета.
 
"От 2017 до този момент сме хванали и кастрирали 360 кучета. След това по закон ги връщаме там, от където са били заловени. Но такива животни има не само в Карлово, но и в много от населените места. Необходимо е да бъде изграден приют, но само изграждането му възлиза на около 50 000 лева. Общината няма как да заложи такива средства и за това търсим начини с организации. Нямаме решение засега, но си сътрудничим с тях", посочи още зам.-кметът на Карлово.
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина