Започва преклонението на карловци пред гибелта на Левски

Автор: Plovdiv Now 5393
Започва преклонението на карловци пред гибелта на Левски

Днес е първият ден от възпоменателното отбелязване на 146 години от гибелта на Васил Левски. В 6,00 часа във фоайето на Община Карлово се открива изложбата на Стефан Йорданов, посветена на паметта на Апостола.

Припомняме, че за годишнината са предвидени поредица от събития в периода от 11 до 19 февруари. Ето какво включва програмата в следващите дни:

На 12 февруари от 17,00 часа в зала "Васил Караиванов" предстои "Карлово - късчета история" - представяне на сборника, посветен на първия уредник на музея на Левски - Никола Славчев.

На 18 февруари от 18,00 часа на площад "Васил Левски" ще се проведе възпоменателна церемония.

На 19 февруари от 09,00 часа в храм "Света Богородица" ще се отслужи архиерейска света литургия и панихида в памет на Апостола.

По-късно на 19 февруари от 11,00 часа пред паметника на Левски ще има възпоменателен митинг-поклонение с поднасяне на венци и цветя, следва шествие до родната къща на Апостола

Заключителното събитие е в 18,00 часа в залата на читалище "Васил Левски - 1861", където ще бъде показан спектакълът "Великденско вино" на театър "Елена Снежина".

Възпоменателната кампания е под патронажа на Вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова.

Съорганизатори са Национален музей "Васил Левски", Фондация "Васил Левски", 61-ва Стрямска механизирана бригада, както и едноименните читалище и училище.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина