Втори случай на коронавирус е регистриран в Карлово

Автор: Plovdiv Now 51282
Втори случай на коронавирус е регистриран в Карлово

Втори случай на коронавирус е регистриран в Карлово. Пробата за COVID 19 на 49 годишния военнослужещ от града е положителна. Влошаване на състоянието му наложи той да бъде транспортиран в пловдивска болница, съобщава karlovopress.com.

"По нареждане на РЗИ пациентът бе транспортиран в Пловдив. Предприех мерки преди да настъпи критична фаза, в която той може да има необходимост от интубация. Възмутен съм как хората в региона се отнасят безотговорно към ситуацията. От вчера ми прави впечатление, че животът в Карлово кипи. Събират се хора пред магазините без маски и коментират, че един грип ли би ги уплашил. Не се спазват предприетите извънредни мерки. Това е абсолютно безобразие и затова трябва да се предприемат още по-строги мерки", призова управителят на МБАЛ "Д-р Киро Попов" д-р Христо Пелев. Той бе категоричен, че коронавирусът вече е в Карлово и положението ще става още по-опасно.

До момента здравното министерство не е дало отговор дали може да осигури още един респиратор на карловската болница. Лечебното заведение разполага със средства да си го закупи, ако е необходимо.
 
"Третият пациент приет със съмнение за коронавирус е в добро състояние. Взета му е проба, защото е вдигнал температура. Той е изолиран, няма контакт с никой. Има придружаващо заболяване. Ако резултатът е отрицателен ще бъде хоспитализиран във вътрешно отделение", посочи д-р Пелев и допълни, че 59-годишната жена, която се лекува от заразата също е добре и няма влошаване на състоянието й.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина