Все още се търсят дарители на плазма за 61-годишния мъж от Карлово

Автор: Plovdiv Now 5221
Все още се търсят дарители на плазма за 61-годишния мъж от Карлово

Продължават да се търсят хора с кръвна група А+, които са боледували от К-19 и задължително да са показали положителен резултат на заразната инфекция като имат PCR- тест, за да дарят кръвна плазма за 61 годишния Петър Мартинов, съобщава  KarlovoPress.com.

Още вчера много хора са се обадили с желанието да дарят, но за съжаление не са преминали 40 дни от болестта и от дадения положителен резултат от PCR- тест.

Дъщерята на 61 годишния мъж посочи, че най-рано дарението може да се извърши във вторник следващата седмица.
 
"Благодаря на всички хора, които се отзоваха на нашия призив. Необходимо e, който иска да дари за знае, че освен, че трябва да бъде с кръвна група А+ и да са преминали най-малко 40 дни от коронавирусната инфекция. За да се дари е необходимо да се запази ден и час в разкрития център в Окръжна болница Пловдив. Това може да стане във вторник следващата седмица. Вярвам, че в района съществуват много добри хора, тъй като още вчера само за няколко часа с мен се свързаха няколко души, готови да тръгнат на момента. За съжаление това не може да стане по-рано от следващия вторник, но се моля баща ми да е силен и да издържи, за да му помогнем", коментира дъщерята на болния мъж.
 
Петър Мартинов е в критично състояние. Вече две седмици е интубиран в Интензивното отделение на УМБАЛ "Св.Георги" в Пловдив.
 
Телефонът на дъщеря му е 089 597 5231.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина