Восъчна фигура на Царица на розата и други шедьоври галят очите в Карлово

Автор: Plovdiv Now 12921
Восъчна фигура на Царица на розата и други шедьоври галят очите в Карлово

Изложба от произведенията на участниците в конкурса "Карловската маслодайна роза - традиция, символ, труд и красота" е подредена в Историческия музей в Карлово и е на разположение на ценителите до 10 юни.

Конкурсът събра общо 32 участника с произведения, изпълнени в разнообразни традиционни и съвременни техники, от Пловдив, Добрич, Бургас, Варна, Атина, София, Стара Загора, с. Рибарица, Ловешко, с. Гецово Разградско, с. Каравелово, с. Климент, Карлово и Сопот. Най-многобройната група от участниците е от „Сдружение на занаятчиите“ в село Каравелово, а най-младите участници са на 7 години.

Творбата на карловския художник Димитър Бакърджиев „Царица Роза –Карлово 2017 г. Восъчна фигура“ е първата по рода си в историята на Празника на розата. Фигурата е предоставена временно на музея от страна на автора до 31 май. 
С интересна тема „Розата в българската филателия“ участва г-н Г. Мъндев от София.
Изказваме сърдечни благодарности на всички, които се включиха в конкурса и специално на г-жа Ренета Стоянова-майстор тъкач и преподавател по тъкане в Rene Art school, която участва в конкурса с прекрасните си тъкани и ни оказа голямо съдействие в организирането му.

Източник: Исторически музей - Карлово



Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина