Военнослужещи положиха клетва пред паметника на Апостола в Карлово

Автор: Plovdiv Now 8417
Военнослужещи положиха клетва пред паметника на Апостола в Карлово
На 27 януари 2023 г. новоназначените военнослужещи от състава на 61 Стрямска механизирана бригада тържествено положиха военна клетва пред Паметника на Апостола в град Карлово.
 
Новопостъпилите войни се заклеха във вярност към род и Родина в присъствието на бригаден генерал Маргарит Михайлов - командир на 61 Стрямска механизирана бригада, д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений, г-н Доньо Тодоров – председател на Общински съвет Карлово, г-н Деян Дойнов – кмет на Община Сопот, представители на институции, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, родители и близки на младите войници.
 
Бригаден генерал Маргарит Михайлов приветства заклелите се военнослужещи с думите: „Бъдете достойни наследници на вашите бащи и деди, на тези, които с меч и кръв отстояваха и градиха българската държава, които са били и ще продължават да бъдат пример за поколенията!”
 
Д-р Емил Кабаиванов пожела на положилите военна клетва службата им за Отечеството, като наследници на велики войнски традиции, да бъде славна и успешна.
 
Молебен за здраве и благоденствие отслужи Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений Викарен епископ на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай в съслужие със свещеници от Карловската духовна околия.
Новозаклелите се военнослужещи изпълниха химна на Република България и преминаха в тържествен марш на площад „Васил Левски”.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина