Военният духов оркестър подарява днес на Карлово празничен концерт

Автор: Plovdiv Now 6688
Военният духов оркестър подарява днес на Карлово празничен концерт

Духовият оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада ще подари днес на карловци тържествен концерт. Събитието е в 13,00 часа на площад "20-ти юли", а поводът е празникът на Сухотътните войски на Република България - 19 ноември.

Припомняме, че първият етап от честванията бяха демонстративните двудневни стрелби – на 12 ноември на УЦ „Анево” и на 13 ноември на УЦ „Тюлбе”.  В тях участваха представители на държавни институции от общините Карлово, Казанлък и Сопот, военно-патриотични сдружения и съюзи, финансови и банкови институции, регионални медии. Всички присъстващи имаха възможност да стрелят с различни видове стрелково оръжие, както и да разгледат показаната военна техника и оборудване.

Пак във връзка с празника деца от училищата в общините Карлово, Казанлък, Сопот и Хисаря гостуваха на 14 ноември на Карловската бригада и разгледаха различни въоръжения и бойна техника. Те се впечатлиха от алпийската стена за катерене и извличане на военнослужещ с двойна противотежест, за което се изисква добра физическа подготовка. Децата имаха шанса да бъдат и част от екипа на механизиран патрул, който попада в засада.

Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина