Военни и още служители на ВМЗ заразени с коронавирус в Карлово

Автор: Plovdiv Now 30415
Военни и още служители на ВМЗ заразени с коронавирус в Карлово

Двама военни, жена и мъж, от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово са дали положителни проби за коронавирус. Добрата новина е, че и двамата са в отпуск. Единият военен е в почивка от 3 юли. Около 13-ти се е почувствал зле и си направил тест, който е се е оказал положителен, пише ПБ Новинар.

Другият заразен военнослужещ е в отпуск от 7 юли. Наложило се е да заведе свой близък до болница в Пловдив е вероятно там се е заразил. И двамата са на домашно лечение, нямат усложнения. Изследвани са всички контактни колеги на военните, няма нови случаи в Бригадата. Под карантина е още един военнослужещ, който е карал дядо си, болен от коронавирус, в болница. За сега той няма признаци на заразата.

Три жени от ВМЗ, контактни на първите две заразени с коронавирус, днес също са дали положителни тестове. Жените са на 38, 60 и  54 години и са на домашно лечение. Под карантина са всичките им близки.

Припомняме, че една жена от ромската махала на Розино, на 64 години, също е заразена. Прехвърлена е в Инфекциозното отделение на карловската болница, а вътрешното в която първоначално е била приета заради пневмония, е затворено за дезинфекция

Заразено е и семейството на кметски наместник от община Карлово, трима души се лекуват у дома си, съпругата на кмета е в болница, но е добре.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина