ВМЗ ще помогне на жената от Каравелово, открита е и дарителска сметка

Автор: Plovdiv Now 7258
ВМЗ ще помогне на жената от Каравелово, открита е и дарителска сметка

ВМЗ Сопот също ще помогне на 58-годишната жена от Каравелово, чийто дом беще поразен от мълния по време на бурята преди дни. Решението предстои да бъде взето от съвета на директорите, съобщава KarlovoPress.com по информация от изпълнителния директор инж. Иван Гецов.

Припомняме, че Надежда живее сама и работи във Вазовските машиностроителни заводи, където колегите й я уважават като добър човек и съвестен служител.

"Това е частен случай, но ситуацията е тежка. Заводът ще помогне с определена сума. Решението ще бъде на съвета на директорите. Не познавам лично Надежда Пунчева, но ми казаха, че е много добър човек и съвестен служител. Предприятието изцяло е съпричастно със случилото се", посочи още инж. изпълнителният директор.
 
Припомняме, че доброволци вече разчистват отломките от къщата. Приятели и съседи са приютили Надежда, защото домът й е необитаем.
 
Кметът на селото обяви кампания за набиране на средства. Във всички търговски обекти ще бъдат поставени кутии за дарение.
 
"Не само покрива, всяка една от стаите се нуждае от ремонт", казва Славка Червенкова.
 
От социалната служба в Карлово ще отпуснат максималната еднократна помощ в размер на 375 лева, но щетите ,според кмета, са за над 40 000 лева.
 
Ето откритата дарителска сметка, чрез която всеки може да помогне според възможностите си:
IBAN:BG08FINV91502017447304 - титуляр на банкова сметка - Надя Ангелова Пунчева
Първа Инвестиционна Банка АД

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина