Висши военни посетиха Карловската бригада

Автор: Plovdiv Now 6963
Висши военни посетиха Карловската бригада

Висши военни посетиха вчера 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово.

Пристигнаха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и директори на дирекции в Щаба на отбраната.

Адмирал Ефтимов и гостите разгледаха въоръжението, техниката и войсковото оборудване на Карловската бригада. Бяха им демонстрирани възможностите на Полевата интегрирана комуникационнно-информационна система, след което посетиха параклиса „Свети Мина” в района на военното формирование.

Посетителите разгледаха и новопостроената сградата на щаба, след което им беше изнесен брифинг за запознаване със структурата, състоянието и използване на формираованията от състава на 61 механизирана бригада, който се състоя в учебния корпус на 3 механизиран батальон.

Като част от визитата си адмирал Ефтимов посети и новооткритите зали „Стремци”, където проведе последователно срещи с командването, командирите на батальони и дивизиони, началниците на отделения и служби, командирите на роти и батареи и главните сержанти на 61 механизирана бригада, както и с войнишките представители.

Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина