Великолепните деца на Карлово подариха на града съвършен концерт

Автор: Plovdiv Now 10875
Великолепните деца на Карлово подариха на града съвършен концерт

Великолепните Карловойс изнесоха блестящ безплатен концерт в Летния театър на Карлово вчера. Поводът беше 6-тия рожден ден на вокалната група, основана и ръководена от г-жа Анита Илиева. Концертът включваше 32 подбрани песни от разнообразни жанрове, главно на солисти на групата. Една дума описва концерта - съвършенство. Нямаше дори една малка грешка –  всяко дете излизаше на сцената със самочувствие на професионален певец и даваше всичко от себе си не само да представи групата, но и да завладее публиката, която ги даряваше със заслужени аплодисменти по време на изпълненията и след тях.

В същото време организацията беше с почти военна дисциплина, а усмивката на г-жа Илиева и на нейния съпруг - музикален оформител на концерта, г-н Йордан Илиев, не слизаха от лицата им. В края на концерта групата получи кошници с цветя от Детска градина ''Зорница'' и Академия Карлово, както и букети от родители и близки на изпълнителите. В публиката беше проф. д-р и. д-р о. Лолита Николова, специално поканена на събитието.

''Аз съм фен на Карловойс от момента, в който ги чух за първи път преди 3 години.'' – споделя проф. Николова. –  ''Видях на живо техен концерт по време на коледните тържества миналата година, когато Дани Илиева ме разплака с нейната песен за майката. И тогава ме впечатлиха, но концертът на 29.06. надмина и най-смелите ми мечти за нещо по-особено в Карлово, което да ни доближава до световните стандарти. Има грешна представа у нас, че малките градчета не могат да произвеждат висока култура и тя е характерна само за столицата и големите градове. Цялата световна история е пълна с примери, че именно малките градчета са перлите на световната култура. В Карлово има великолепна природа, урбанизмът не е унищожителен за градската среда и децата се чувстват по-спокойни и уверени в себе си. А Анита създава и нова култура – на вътрешна конкуренция между изпълнителите, които обаче, не само взаимно се уважават, но и обичат. През цялото време на концерта наблюдавах как децата си ръкопляскана един на друг, пееха песните от сцената, бъдейки в публиката, тичаха и дори танцуваха заедно между редовете докато други възхищаваха с таланта си от подиума. Това е неповторима среда за израстване, различна от големия град, където често в училищата има булене, силни вълни на конкурентна неетична реакция и т.н. С други думи, г-жа Илиеве не само развива таланта на малките карловци като певци, а групата й е лаборатория на ценностна култура, която е световен и трудно постижим идеал.''

В дните на извънредното положение всяка вечер Карловойс публикуваше на Фейсбук нова песен като поздрав към карловци. А на своя 6-ти рожден ден те изразиха своята почит към града.

Запис на концерта на Карловойс от 29.06 е достъпен на страницата на групата на Фейсбук.

Академия Карлово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина