Възстановяват водопроводната мрежа в пострадалите карловски села

Автор: Plovdiv Now 4009
Възстановяват водопроводната мрежа в пострадалите карловски села

Започна възстановяването на водопроводната мрежа в най-засегнатите от наводнението части на карловските села Каравелово и Богдан. Това съобщи областният управител на Пловдив Ангел Стоев. Той е в постоянна координация с кмета на Карлово Емил Кабаиванов и ръководителите на място от страна на 61-ва Стрямска бригада, пише 24 часа.

Екипи на ВиК вече подменят тръбите. В работата си те използват и тежка техника. „Целта е улица по улица да се затвори мрежата и да се възстанови водоподаването в селата на 100%. На този етап в тях вода има само в 50 на сто от домовете, като тя продължава да бъде негодна за пиене“, допълни Стоев. В Каравелово и Богдан днес работят 180 доброволци и 37 военнослужещи, които продължават да почистват къщи и дворове, подпомогнати от значителен брой малки булдозери, тип „бобкат“. Доставена е допълнително малка техника, пристигнали са на помощ жители на Казанлък и Пирдоп.

На място аварийно-възстановителите дейности се координират от заместник-кметовете на община Карлово Данка Зидарова-Люртова и Николай Цветков, кметовете на селата и военните. „Приоритетно се работи по почистването на най-засегнатите домове, за да може преди зимата да започнат вътрешните ремонти, дворовете също се разчистват поетапно по плана на военните“, каза още областният управител. Продължава разчистването и на деретата, речните корита, работи се и по изграждането на временни мостове. На 2 септември след пороен дъжд бяха наводнени населени места в общините Карлово, „Марица“ и Калояново. Те бяха залети от придошлите реки Татлъ дере, Слатинска, Богданска и Стряма. Най-тежко бяха засегнати карловските села Каравелово, Богдан и Слатина.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина