Вандали преобръщат контейнери в Карлово, общината чисти след тях

Автор: Plovdiv Now 5281
Вандали преобръщат контейнери в Карлово, общината чисти след тях

Община Карлово е извършила основно почистване на образувалите се нерегламентирани замърсявания в източната част на града - района на канал „Меден дол”, ул. „Средна гора”, обновеното междублоково пространство на бул. „Освобождение“ и в западната част на града - около контейнерите за битови отпадъци и зелените площи на ул. „Ген. Карцов” 52. За съжаление всички тезинерегламентирани замърсявания са дело от недобросъвестни граждани. В периода 26-28 март са били събрани и извозени общо 8 тона битови отпадъци.

Броени часове след почистването на 29 март сутринта се оказало, че по канала „Меден дол” вандали са обърнали всички контейнери и това е наложило повторна намеса на служители от звено „Чистота”.

Общинската администрация и Инспекторатът призовават всички жители и гости на общината да бъдат отговорни и да не допускат образуването на нерегламентирани замърсявания, както и да спазват утвърдения ред за третиране на конкретните видове отпадъци, регламентиран с Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Карлово.

Общината умолява гражданите при установяване на нарушители и при  новообразувани нерегламентирани замърсявания да сигнализират на телефони: 0335/546-88, 0893 406 152 и на на e-mail: [email protected]. Не са препоръчителни други начини за сигнализиране на компетентните органи.

   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина