Ученици от Карлово и Сопот с игри научиха за религиите и как да приемат различните

Автор: Plovdiv Now 5509
Ученици от Карлово и Сопот с игри научиха за религиите и как да приемат различните

Изнесено обучение на открито проведе екипът на Младежкия информационен център в Карлово. То е по проект "Идеален толерантен свят", насърчаващ толерантността, междурелигиозния диалог и запознаването на младежите с религиите по света по интерактивен начин чрез игрите "Свещено Мемо" и "Житески път" и се случи в периода от 15 до 17 юли.

Деца от училищата в общините Карлово и Сопот научиха повече за основните световни религии и философски учения -християнство, ислям, индуизъм, юдаизъм, будизъм, даоизъм, шинтоизъм, сикхизъм,конфуцианство, джайнизъм и други. Освен за основните символи, храмове, празници и традиции на различните религии, младежите обсъждаха и темите за приемане на различните, правата на човека и намаляване речта на омразата онлайн и офлайн.

Чрез ролеви игри и казуси те "влизаха в обувките" на различни дискриминирани групи, за да почувстват какво усещат те, когато обществото ги отхвърля, робувайки на стереотипи. В специална мисия в малки групи участниците трябваше да открият различните религиозни храмове в региона и своето населено място. Продължаваме да популяризираме игрите като интерактивен и забавен начин за учене.

Обучението бе проведено при спазване всички мерки и предписания на Министерството на здравеопазването за превенция заразяване с COVID-19. Всички дейности се провеждаха на открито, с ежедневно измерване температурата на участниците, дезинфектанти на всяка маса, на която младежите работеха в малки групи по четирима. Участниците си направиха с текстилни маркери и маски за спомен с името на проекта.

Източник: Младежки информационен център - Карлово.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина