Цветя за Апостола в Карлово

Автор: Plovdiv Now 7495
Цветя за Апостола в Карлово

Прекрасен е днешния ден за Карлово - годишнина от рождението на Левски и празник на града като родно място на Апостола. Той е не само национален герой на свободата, но и световен хуманист. 

В слънчевия летен ден по централните улици – туристически артерии на града, преобладаваха участниците от националния поход "По стъпките на Левски". Имаше туристи от цялата страна, които се радваха на Старинно Карлово, улица "Водопад" и на други прекрасни кътчета на Карлово.

Цветарските магазини цял ден подготвяха венци и букети за поднасянето им на паметника на Васил Левски тази вечер по време на зарята. Специален венец е подготвен от името на министър-председателя на Република България. Прекрасни цветя украсяват и венците на карловските училища СУ ''Васил Левски'' и ПГ ''Братя Евлогий и Христо Георгиеви'', детски градини и балетната школа в града и много други. Букети ще бъдат поднесени от Академия Карлово, издателство ''Петър Николов – Карлово'', Галерия ''Даниел'' и проф. д-р и. д-р о. Лолита Николова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина