Тридневни тържества за годишнината на Левски и празника на Карлово

Автор: Plovdiv Now 15933
Тридневни тържества за годишнината на Левски и празника на Карлово

Тридневни тържества се подготвят за празника на Карлово, който, разбира се, е свързан с Васил Левски.  Предстои 29-тият народен събор, посветен на 183-тата годишнина от рождението на Апостола и под патронажа на Председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева.

Събитията започват още на 16 юли със спектакъла "Великденско вино" на Лятното кино, от 20,00 часа. На 17 юли програмата е далеч по-богата. В 16,00 часа във Военния клуб ще празнува запасното офицерство. От 20,00 до 21,00 часа на Лятното кино ще се случат два концерта - на духовия оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада и на Ансамбъл "Българе", а между тях ще бъде връчена Наградата на Карлово.

Кулминацията на празника е на 18 юли, когато е и рождената дата на Левски. Денят ще започне в 9,00 часа със Света литургия в църквата "Свети Николай", ще продължи с поднасяне на цветя на гроба на Гина Кунчева, майката на Апостола. В 10,10 часа на площад "Васил Левски" ще има тържествена церемония по издигане на знамената, молебен. Там ще бъдат посрещнати и участниците в похода "По стъпките на Левски".

Събитията продължават, както следва в приложения плакат. Тържествата ще завършат с тържествен митинг и заря в 21,00 часа на 18 юли.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина