Тийнейджър от Карловско отглежда дрога в саксии, спипаха го, докато ги полива

Автор: Plovdiv Now 8902
Тийнейджър от Карловско отглежда дрога в саксии, спипаха го, докато ги полива
Карловските полицаи са арестували тийнейджър на 19 години от село Васил Левски. Младежът е задържан в хода на работата на криминалистите във връзка с разпространението и употребата на наркотични вещества на територията на РУ - Карлово.
 
Младият мъж е задържан за това, че е отглеждал дрога в изоставена сграда в местността "Балабанов мост". Служителите на реда са го спипали на 26 май в 17,00 часа, точно когато извършителят е поливал растенията. 
 
Местопрестъплението е запазено и е извършен щателен оглед. Открити са и са конфискувани 5 саксии с тревисти растения, които на външен вид наподобяват марихуана в начален стадий на растеж.
 
Растенията са описани и иззети по реда на наказателно-процесуалния кодекс, запечатени са в присъствието на поемни лица. От изготвената експертна справка от лабораторията към Областната дирекция на МВР - Пловдив става ясно, че действително се касае за високорисково наркотично вещество, а именно марихуана. 
 
Районното полицейско управление в Карлово е започнало бързо производство срещу 19-годишния младеж за престъпление по Наказателния кодекс. Нарушителят е задържан в ареста за срок от 24 часа. След повдигнатото му обвинение е пуснат под парична гаранция.
 
Материалите са докладвани в Районна прокуратура - Карлово, работата продължават експерти от лабораторията, разследващ полицай, както и служители от Районното управление.
 
Снимка: илюстративна.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина