Талантливи деца от Карлово почитат Апостола с красива изложба

Автор: Plovdiv Now 21323
Талантливи деца от Карлово почитат Апостола с красива изложба

Талантливите възпитаници на гимназията «Васил Левски» в Карлово са главни действащи лица в поредица от събития по повод патронния празник на училището и 147 години от обесването или по-скоро от безсмъртието на Апостола.

Детският отдел на библиотеката «Иван Богоров» стана домакин на изложба на ученици от различни класове на гимназията с учител г-н Дончо Парталски. Експозицията беше открита в понеделник и беше придружена с изпълнения на пиано от Илия Перентиев, също възпитаник на училището.

Г-жа Мариана Манчева, оглавила класацията на най-добрите в Карлово за 2019 заедно с кмета д-р Емил Кабаиванов, откри изложбата. Тя връчи грамоти на четирима младежи заради редовното им присъствие с творби на ежегодните изложби. Залата беше пълна с ученици, родители и гости, очаровани от таланта на младите карловци.

Ученическите рисунки носят различни стилове и свобода на израза. Особено впечатляващи са портретите, включително на Васил Левски, както и творбите с декоративни мотиви. Малките третокласници смело разкриват тайните на композициите и задържат окото на зрителите с избраните ярки цветове.

Така както учениците се радват на свободата, за която се пожертва техният патрон Васил Левски-Дякона, в рисуването те се радват на свободата, дадена им от техния учител д-р Парталски, за да изразят себе си чрез магията на изобразителното изкуство.

Изявите на  СУ «Васил Левски» продължават и през следващите дни с различни културни прояви в града.

Източник: Академия Карлово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина