Талантливи деца на Карлово обраха наградите на музикален фестивал в Приморско

Автор: Plovdiv Now 8458
Талантливи деца на Карлово обраха наградите на музикален фестивал в Приморско

Очаквани и заслужени успехи постигнаха талантите от Вокална група "Карловойс" в Карлово на Петия международен фестивал  „Ноти по пясъка” в Приморско.

Групата е носител на Първа награда. Две награди Гран При спечелиха Дани Илиева и Сияна Каканашева. Две първи места заеха Вяра Василева и Сияна Зонева. Три втори награди са присъдени  Дария Димитрова, Александра Арабаджиева и Натали Шиндева, съобщи г-жа Анита Илиева - основател и художествен ръководител на ВГ”Карловойс” към Военния клуб в Карлово.

Всички деца бяха оценявани от професионално жури и атмосферата бе изключително приятелска! Децата участваха в майсторски класове, отборни игри и различни музикални проекти. Създадоха много нови приятелства и споделиха умения и опит с деца от цялата страна, като се докоснаха до едно различно музициране, пише г-жа Илиева в благодарствено писмо до кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Запознаха се и общуваха с популярни изпълнители  и научиха  много от тях! С две думи- изпълнихме със съдържание и смисъл тези четири дена, защото те ни дадоха едно различно усещане и вяра, че културният живот в България ще се развива, виждайки стремителното  израстване на децата! Ето още една причина и ние в Карлово да стимулираме със стипендии всички изявени деца в областта на наука, култура и спорт. И то да стане още от 2021 година, за да можем да мотивираме стремежът на младите към знание и усъвършенстване на талант и умения. Само от началото на годината до сега, в условия на пандемия, моите ученици завоюваха над 50 отличия, резултат от талант, труд, дисциплина, постоянство и  търпение, и смятам, че трябва да ги насърчим ,за да продължават да ни правят горди с успехите си и да славят Карлово!

Продължавам да вярвам във Вашата подкрепа като Кмет на Община Карлово и в професионализма и положителното отношение на екипа Ви и благодаря за всичко!, завъшва писмото г-жа Илиева.

Снимка: фейсбук Вокална група "Карловойс".

     

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина