Студентка по журналистика грабна първото място с есе за Левски на конкурса, обявен в Карлово

Автор: Plovdiv Now 11619
Студентка по журналистика грабна първото място с есе за Левски на конкурса, обявен в Карлово
Студент от университета „Св.св. Кирил и Методий“ във Велико Търново спечели конкурса за есе в Международния студентски конкурс „Васил Левски – диалози във времето, диалози с времето”, обявен от Национален музей "Васил Левски" в Карлово под патронажа на министъра на културата Боил Банов.
 
Есето на Диляна Тончева, бакалавър по специалност „Журналистика“, е класирано на първо място от получените близо 40 творби на студенти и докторанти от България, Украйна, Молдова, Франция и Холандия.

Второто място е за есето на Румен Скрински, докторант към катедра „Културология“ на СУ „Св. Кл. Охридски“. Две творби са класирани на трето място в конкурса – на Илия Димитров, магистър на Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“ и на Марина Николова, студент от Украйна, магистър в специалност, „История“ на МДПУ „Б. Хмелницки“ – гр. Мелитопол.

Припомняме, че организатори на Международния студентски конкурс са Национален музей „Васил Левски” в Карлово, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”, Софийски университет „Св. Климент Охридски” и Фондация „Васил Левски”, която осигурява и наградите на отличените. Те ще бъдат връчени на специална церемония. Работите на студентите ще бъдат публикувани в сборник. В него, освен отличените работи, ще бъдат включени всички класирани есета до десето място.

Есетата са оценени от жури в състав: проф. д.ф.н. Любка Липчева–Пранджева, проф. д.ф.н. Николай Чернокожев, доц. д-р Владимир Донев, Борислав Петранов и Дора Чаушева, директор на Националния музей „Васил Левски“ в Карлово.

Публикуваме есето на победителя в конкурса - Диляна Тончева от ВТУ "Св. Св, Кирил и Методий" тук.

Източник: Министерство на културата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина