Строги правила в Карловската болница заради консултациите и имунизациите

Автор: Plovdiv Now 13768
Строги правила в Карловската болница заради консултациите и имунизациите

Строги правила действат в болницата в Карлово заради възобновяването на детските и женските консултации, както и на задължителните имунизации.

С децата ще се работи във вторник и четвъртък, като в посочените дни общопрактикуващите лекари не трябва да обслужват други лица от своите пациентски листи.

Детските консултации и дейностите, свързани със задължителните имунизации, ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки и след предварително записан час, за да не се струпват хора пред лекарските кабинети.

"В дните вторник и четвъртък, в болницата ще се приемат само спешни случаи и пациенти с коронавирус. Други пациенти няма да бъдат допускани. Организацията се налага заради заповедта на здравния министър. Целта е да не допуснем разпространение на заразата сред майките и децата. Призовавам всеки да спазва въведените ограничения", казва управителят д-р Христо Пелев.
 
Той каза, че към момента няма постъпили пациенти със съмнение на коронавирус в лечебното заведение и доказаните случаи на коронавирус остават два в Карлово.
 
"Това не означава, че сме спокойни и пандемията ни се размина. Много хора, които работят в София се върнаха преди празниците по родните си места. Надявам се да нямаме много заболели", коментира д-р Пелев и добави, че това ще стане ясно след седмица.
Източник: karlovopress.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина