Стрямската бригада в Карлово празнува 32 години от създаването си

Автор: Plovdiv Now 2413
Стрямската бригада в Карлово празнува 32 години от създаването си
На днешния 2 октомври в Карлово 61-ва Стрямска механизирана бригада бяха тържествено отбелязани 32 години от създаването й.
 
На празника на бригадата присъстваха: командирът на Сухопътните войски – генерал-майор Деян Дешков, командирът на 61 Стрямска механизирана бригада - бригаден генерал Маргарит Михайлов, заместник-кметът на Община Карлово – г-н Антон Минев, заместник-областният управител на Област Пловдив – д-р инж. Атанас Ташков, председателят на Общински съвет Карлово – г-н Доньо Тодоров, командири на бригадата през годините, Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров – Архиерейски наместник на Карловска духовна околия, командири и началници на формирования от Българската армия, ръководители на структури от Министерство на отбраната и Министерство на вътрешните работи, представители на държавната и местна власт, военно-патриотични сдружения и съюзи, директори и управители на фирми, музеи банкови и държавни институции.
 
Честването на годишнината започна с поднасяне на венец от командирите на бригадата през годините на „Паметника на загиналите войни във войните 1912 г. - 1918 г.”
 
Отбелязването на празника продължи на строевия плац с празнично слово към личния състав, произнесено от бригаден генерал Маргарит Михайлов и приветствие от генерал-майор Деян Дешков, след което за постигнати високи резултати в служебната дейност, бяха наградени отличилите се военнослужещи с награди от Министъра на отбраната, Началника на отбраната, Командира на Сухопътните войски и Командира на 61 механизирана бригада.
 
По повод празника беше прочетен поздравителен адрес от г-н Румен Радев – Президент на Република България и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили, съобщиха от Бригадата.
 
Молебен за здраве, благоденствие и успех отслужи Негово Високоблагоговейнство отец Марко Тодоров, след което военнослужещите от бригадата преминаха в тържествен марш.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина