Общински съветник от Карлово, спипан да шофира дрогиран, с изповед в социалните мрежи

Автор: Plovdiv Now 19665
Общински съветник от Карлово, спипан да шофира дрогиран, с изповед в социалните мрежи

Общински съветник в Карлово е бил заловен да шофира под въздействие на наркотици.

Преди ден като бомба в медийното пространство гръмна новината, че 27-годишен общински съветник е заловен да шофира под въздействието на наркотични вещества. Твърди се, че проверена е била и спътничката му - 20-годишно момиче. В хода на операцията младата жена е била засечена да носи в себе си три пакетчета с марихуана. Буркан със същото съдържание бил открит и при последвало претърсване на адреса й. След експертна справка е установено, че общото количество иззето високорисково вещество е над 80 грама.

Оказва се, че заловеният общински съветник е Илиян Янев, а младата жена - неговата годеница. В социалната мрежа Фейсбук общинският съветник от ВМРО Илиян Янев написа разтърсваща изповед. Той разкри, че преди три години е бил диагностициран с рак на тестисите и с цел прекратяване на разпространението на болестта е предприел операция по премахването на единия. А за ужасяващите болки е приемал чай с канабис.

"Болезнено е да чуеш такава страшна диагноза и то на толкова млада мъзраст, но успях да се справя с това и до днес се боря с нея. Преминах през какви ли не лечения, химиотерапии, вливания и какво и още не, болките са нечовешки, търсих начин да се справя. Четях какви ли не статии и се допитах до много хора в моето положение. Единственото лечение, което ми помагаше да превъзмогна силните болки, е канабисът, който употребявах под формата на чай", написа общинският съветник.

Янев е категоричен, че всеки проявява слабост в определен момент от живота си, но в неговия случай е било просто възможност да преодолее болката и да живее нормално.

Той заяви, че през последните три месеца не е приемал каквито и да е забранени субстанции. Илиян твърди, че е бил тестван с Drug Chek 5000, а пробата му реагирала положително на кокаин.

"Тестът, който ми беше направен е същият, от който всички полицаи се оплакваха, че дава много отклонения и неверни резултати", написа той.

В денят, когато е бил заловен, Илиян е бил в Многопрофилна болница за активно лечение "Уни Хоспитал" в Панагюрище, където са му били вливани системи, заради болката, която изпитвал от засегнатите нерви.

"Дали съм виновен ще покаже кръвната проба, която дадох. Аз твърдя, че съм невинен и скоро това ще стане достояние на всички", категоричен е общинският съветник.

Янев допълва, че годеницата му няма нищо общо с този случай.

"Тъй като, на някой не му стига да опетни само моето име, а се опитва да засегне и най-близкият до мен човек, моята годеница, твърдя, че тя няма няма нищо общо с този случай. Само тя знае кризите през които преминах, но винаги беше до мен!", пише той във Фейсбук.

Илиян Янев декларира, че се отказва от заеманата от него длъжност в Общински съвет Карлово. Смята, че именно така постъпват достойните хора.

"Предвид заеманата от мен длъжност в Общински съвет Карлово, декларирам, че СЕ ОТКАЗВАМ ОТ ЗАЕМАНАТА ОТ МЕН ДЛЪЖНОСТ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК, ТЪЙ КАТО ТАКА Е РЕДНО И ЩЕ Я ДЕПОЗИРИМ ПРЕД ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБС КАРЛОВО! Така постъпват достойните хора! ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО!", завършва публикацията си той.

Припомнете си, че в разследване на GlasNews ви показахме как след рутинна проверка на пътя, можеш да се окажеш престъпник пред обществото, без да си нарушил закона. Показахме ви експерименти как хапчета без рецепта за деца те пращат в ареста за 24 часа или такива със зелена рецепта. Чухте разказите на шофьори за арести, претърсване, отнета книжка и унижение след направен Drug Chek. Срещнахме ви с набедени „наркомани“, които в последствие се оказват с чисти проби. Става въпрос за водачи тествани с полеви тестове или с машина Drug Chek 5000, които отчели положителен резултат. Впоследствие кръвните тестове са негативни. Само че, истината се установява след дълъг период от време, когато е готов резултатът от кръвната проба.

В страната ни водачите доскоро  тестваха с полеви тест Drug Check 3000, а в момента с машина Drug Chek 5000, като пробата се взима от слюнка. Разликата е в  един от компонентите забранени вещества. Първият тест засича едновременно 6 вида наркотични класове – канабис, кокаин, опиати, амфетамин, метамфетамин и бензодиазепини. Във втория е включен и метадон.

Оказа се, че тестовете са много чувствителни и точни. Потвърдиха го нашите експерименти, които направихме пред експерти и заснехме с камера.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина