Стая за малчугани със специални потребности създадоха в карловска детска градина

Автор: Валерия Василева 5558
Стая за малчугани със специални потребности създадоха в карловска детска градина

Кабинет за работа с деца, нуждаещи се от специализираните грижи на логопед, ресурсен учител и психолог,  е открит в Детска градина „Зорница” в Карлово, съобщиха от общинската администрация.

Малчуганите от детското заведение вече имат специална стая, съвременно оборудвана в съответствие със спецификата на децата със специални образователни потребности. В нея има развиващи и образователни игри, закупени от специализиран магазин, пособия за алтернативна и допълваща комуникация, логопедични карти, дидактични игри, разработени от учителите, учебни и методически ръководства, арт материали и консумативи.  Всички те ще бъдат обновявани и допълвани в процеса на терапевтичната работа.

Освен децата със специални потребности, подкрепа за личностно развитие от специалистите ще получават и малчуганите с поведенчески и говорно-речеви проблеми.

Развитието на потенциала на всяко дете чрез високо качество на педагогическо взаимодействие е мисия, заложена в Стратегията на детската градина. Произтичащите от реалността трудности провокират екипа да бъде различен, креативен, търсещ новото и най-вече - полезното за децата. Отчитайки това и констатирайки нуждите на своите възпитаници, екипът успя да реализира още един проект - обособяване на самостоятелен кабинет за личностното развитие на децата.

Снимка: Община Карлово

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина