Стадионът в карловското село Куртово с нов облик, благодарение на доброволци и спечелен конкурс

Автор: Plovdiv Now 6974
Стадионът в карловското село Куртово с нов облик, благодарение на доброволци и спечелен конкурс

Стадионът в карловското село Куртово съвсем скоро ще добие съвсем нов облик. Със задачата са се заели доброволци и местни активисти, а кампанията е през месеците юли и август, благодарение на спечелената награда от Сдружение „Млади, активни, креативни“ в конкурса „#безотпадъци“ на сдружение “БГ Бъди активен” - Пловдив.

Доброволците вече почистиха стадиона и прилежащите към него части като първа крачка от процеса на обновяването. Подарените кошове за разделно събиране на отпадъци от Сдружение “БГ Бъди активен” са поставени пред сградата на кметството в Куртово.

Екипът на сдружение „Млади, активни, креативни“ и кметът на селото поеха ангажимент отделно събраните отпадъци да бъдат предадени за рециклиране и да не попадат в общия контейнер.

Предстои поставянето на нова тенис маса, баскетболен кош и Slackline (въже за баланс). Пейките и футболните врати ще бъдат боядисани, а теренът - отново очертан. След като стадионът бъде изцяло обновен, ще има малък празник с много игри и забавления и официално откриване.

Източник: Сдружение „Млади, активни, креативни“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина