“Сръчковци“ и “Хоп-троп пъргави крачета“ забавляват деца в Карловско през лятото

Автор: Plovdiv Now 6115
“Сръчковци“ и “Хоп-троп пъргави крачета“ забавляват деца в Карловско през лятото

Летни занимания за деца на възраст от 3 до 15 години ще ги забавляват и ангажират през летните месеци в селата Куртово и Горни Домлян, община Карлово.

Заниманията се организират в рамките на проект „АРТ мозайка - творим и се забавляваме ЗАЕДНО“, финансиран от Национален дарителски фонд „13 Века България“ в рамките на конкурс „Детски работилници за изкуства. Работилниците, в които децата ще имат възможност да се включат напълно безплатно, са следните:

-„Сръчковци“ - арт работилница по приложни изкуства, в която децата ще имат възможност да развихрят своето въображение;

- „Нарисувай ми приказка“ – уъркшоп за насърчаване на четенето и любовта към книгата сред най-малките;

- „Споделени нишки - взето от миналото, пресъздадено в настоящето, за да остане в бъдещето“ – уъркшоп за тъкане, багрене и рисуване върху текстил, апликиране, текстилни пластики и пана; 

- „Хоп-троп – пъргави крачета“ – уъркшоп за народни хора и танци. Децата и младежите, които не се интересуват от гореспоменатите работилнички, но имат желание и талант да танцуват, са поканени да се включат в уъркшопа за разучаване на български хора и танци. 

Арт работилничките ще се провеждат по график в Младежкия клуб в село Куртово и веднъж седмично в село Горни Домлян. Всички желаещи деца могат да посещават ателиетата с предварително записване на място в Куртово и Горни Домлян и подаване на заявление от родител за включване в избраната форма на занимание.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина