Софиянец се опита да наклевети полицай в Карловско, за да отърве акт

Автор: Plovdiv Now 6535
Софиянец се опита да наклевети полицай в Карловско, за да отърве акт

Мъж се е озовал в полицейския арест на Карлово заради подаване на невярна информация. Нарушителят се е опитал да злепостави и да осуети изпълението на служебните задължения на полицай.

Специализирана операция по линия на безопасност на движението е била проведена в петък в село Розино. При съвместния обход служители от РУ – Карлово и пловдивското Зонално жандармерийско управление са установили на една от улиците неправилно паркиран автомобил и са пристъпили към съставяне на акт за нарушение по Закона за движение по пътищата. Шофьорът се оказал 41-годишен мъж от София.

Докато районният инспектор на селото оформял документите, софиянецът позвънил на тел. 112 и съобщил, че полицаят е без униформа и лъха на алкохол. Подадената невярна много скоро е била опровергана както от отрицателния резултат на теста с дрегер на набедения полицай, направен от пристигналите незабавно на мястотто негови колеги от РУ – Карлово.

Случаят е докладван в Районна прокуратура – Карлово. Срещу столичанина е образувано бързо производство по Наказателния кодекс, задържан е за срок до 24 часа.  

Снимка: илюстративна

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина