Снегът блокира камиони и бусове по подбалканския път край Крисура, продължава да вали

Автор: Plovdiv Now 13840
Снегът блокира камиони и бусове по подбалканския път край Крисура, продължава да вали

Над 20 тира, камиони и бусове закъсаха на подбалканския път София- Бургас, в района между Антон и Клисура. Шофьорите са в снежен капан вече повече от два часа, а температурите в момента са под нула градуса. В момента снежната покривка там е над 10 см и продължава да има обилен снеговалеж.

Пътят се поддържа от агенция пътна инфраструктура. Бедстващите водачи са заклещени в снега, те са подали сигнал до спешния телефон 112.

Преди минути на отсечката е пристигнала снегопочистваща техника.

Междувременно от АПИ съобщиха, че движението на МПС-та над 12 тона през „Троянски“ проход е ограничено, поради силния валеж от сняг. Тече акция по почистването на прохода. 

Над 1800 машини са в готовност да обработват настилките на републиканските пътища, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите при започналия снеговалеж.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпръскване на пясък и т. н. В опорните пунктове има нужните количества сол, пясък и химикали и машини за посрещане на първия сняг.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване през планинските проходи, да не тръгват с автомобили с летни гуми и да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина