Следят за скоростта край Садово и Карлово, монтираха табели

Автор: Plovdiv Now 9975
Следят за скоростта край Садово и Карлово, монтираха табели

Монтираха табели за указване на специално обособени места за контрол на скоростта. Водачите, които пътуват и в двете посоки по главен път I-8 Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път II-64 Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да бъдат засечени с автоматизирани средства за скорост от екипи на областната дирекция на МВР.

Нововъведената знакова сигнализация от Областно пътно управление е в изпълнение на едно от решенията, взети на извънредно заседание на Областна комисия по безопасност на движението под председателството на заместник-областен управител инж. Атанас Ташков.

Припомняме, че то бе свикано извънредно в края на април по инициатива на директора на полицията ст. комисар Георги Чергов. Заедно с представители на всички ангажирани по темата институции се обсъдиха определени проблеми около пътнотранспортната обстановка и набелязаха конкретни мерки за тяхното преодоляване.

В рамките на съвместните превантивни усилия за ефективно обезпечаване на сигурността по пътищата в областта, както и за осигуряване на безопасна работа на полицейските служители се очаква подобни контролни пунктове да бъдат определени и на други пътни участъци.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина